Van de Velde

u bent hier

NL » Wat we doen » Inspectie » Soorten camera- en inspectiesystemen

Kwaliteit in beeld

Bij aanvang van het camera onderzoek geeft de inspecteur alle bestaande gegevens zoals straatnaam, putnummers, enz in het WinCan pakket in. Op basis van deze gegevens kan het inspectierapport verder worden opgebouwd.

Gespecialiseerde inspecties

Inspectieboot

Bovenwater-robot, gemonteerd op een door ons ontwikkeld vlot voor speciale toepassingen in kanalen e.a. waar het waterniveau slechts tot het strikte minimum kan herleid worden en waar inspecties vanaf het wateroppervlak kunnen worden uitgevoerd. 

Duikboot

Onderwater robot voor speciale toepassingen voor o.a. inspecties waar het niet mogelijk is het water tot het strikte minimum te herleiden en andere specials. Bestand tegen diverse temperaturen en inzetbaar in verschillende dieptes.

Drone

Met een totale afmeting van iets minder dan 40cm, past onze drone in standaard mangaten en kan deze elke ruimte binnen waar een inspectie nodig is. Een drone kan veilig en gemakkelijk in tanks en pijpleidingen worden ingevlogen zonder dat er menselijke toegang nodig is en waar rijdende camera's niet kunnen ingezet worden.

Rijdende camera units

SVR 95/140/250 - Supervision
Rovver

Een zelfrijdende robotcamera die op afstand vanuit de inspectiewagen bestuurd wordt. De pan & tilt roterende camerakop is voorzien van Xenon licht, heeft een grote wendbaarheid en kan door zijn speciale zwenkkop de kleinste details, in kleur, in beeld brengen.

SVR SAT 140 satellietcamera

Robot gestuurd rijdend camerasysteem met een lateral pan & tilt camera systeem voor het inspecteren van huisaansluitingen vanuit de hoofdriolering. 

Lindauer Schere (GeoAsys)

Camera inspectie unit met een zender-ontvanger systeem welke inspectiegegevens registreert en inventariseert volgens Lambert coördinaten. Hiervoor moet uiteraard eerst de hoofdriolering volledig geïnspecteerd worden, vooraleer de huisaansluitingen te kunnen ingeven. De software van deze unit laat toe om bestaande plannen, foto’s of plattegronden te importeren om hierop het actuele verloop van de leiding aan te geven.

Bronnencamera

Roterende robotcamera voor het inspecteren van putten, holtes, … met een hoge resolutiecamera en autofocus zoom.

>Pan en Tilt, 360° roterende kleuren-zoomcamera brengt schouw in beeld

Duwcamera’s
 

Pan & tilt Agilios

Robuste pan & tilt duwcamera met aluminium kabelhaspel met hoge beeldkwaliteit die alle benodigde gegevens verzameld en nauwkeurig verwerkt in een duidelijke rapportage.

P330 – Flexiprobe

Duwcamera geschikt voor het inspecteren van leidingen, in een niet risico explosieve omgeving, met Ø25mm – Ø200mm.

P374 -  Intrinsically Safe

Intrinsiekveilige (intern elektrisch veilige) schuifcamera voor het inspecteren van leidingen met Ø25mm – Ø100mm in gevaarlijke industriële zones.

P455 - Twin View Camera

Explosieveilige roterende duwcamera (voor- en zijwaartse visie) met pan en tilt functie voor het inspecteren van leidingen met Ø75mm – Ø450mm.

P571 - Flexiprobe Twin View

Camerasysteem voor explosieveilige inspecties van leidingen met Ø70mm – Ø450mm met een 360° beeldrotatie.

Solocam

Duwcamera geschikt voor het inspecteren van leidingen met Ø50mm – Ø225mm.

CamMobile Profi 3

3D Duwcamera welke kan worden aangepast aan de situatie ter plaatse. Geschikt voor Ø100mm – Ø200mm.

Endoscopen

iSeries videoscoop

Endoscoop camera met beweegbare tip en hoge beeldkwaliteit voor industriële inspectie vanaf Ø5mm.

iTool Imaging Hub videoscoop

Endoscoop camera voor industriële toepassingen vanaf Ø5mm.

Inspectiesystemen

Rookmachine

De leiding wordt vol rook geblazen om breuken en foutieve aansluitingen op te sporen. Zien we de rook? Dan is er een schadepunt.
Op deze manier kan reukoverlast opgespoord worden.

Ultrasoon

Met de ultrasone apparatuur meten we de geluidswaarden in de leidingen, waardoor ultrasone frequenties worden omgezet in menselijk hoorbare geluiden. Op deze manier kunnen water- en gaslekken gelokaliseerd worden.

Thermografie

Met een infraroodcamera sporen we warmteverlies en temperatuurverschillen op in woningen. Deze techniek gebruiken we vooral om lekken in de centrale verwarming of bouwkundige problemen te detecteren.

Correlatiedetector

Op industriële sites is er vaak omgevingslawaai. Dan gebruiken we beter de correlator om een lek in de leidingen te vinden. Met deze techniek maken we een meting van signalen en tijdsverschillen tussen de signalen. Het spreidingsverschil bepaalt dan de lokalisatie van het lek.

Waterdichtheidsproef of luchtdrukproef

Met een perspomp zetten we de afgesloten leiding onder druk. Waar zit het drukverlies? Daar zit het lek. De drukproef passen we vooral toe om lekken in de gas- en waterleiding op te sporen. De registratie gebeurt met behulp van aangepaste software.

Hellingsmeting

Hiermee kunnen horizontale vervormingen ondergronds worden vastgesteld.

Deformatiemeting

Hiermee worden vervormingen in de buis waargenomen.

Kleurstof

Bij deze techniek wordt kleurstof in de leidingen gebracht om zo het verloop en de oorzaak van het probleem te bepalen.

Laatste nieuws

Impressies van een geweldige VOKA Open Bedrijven Dag 2023
Impressies van een geweldige VOKA Open Bedrijven Dag 2023

Open Bedrijvendag 2023 was een groot succes! Talrijke geïnteresseerde bezoekers kwamen lang bij de vestiging in Lier om onze mensen en activiteiten beter te leren kennen. Jong én oud waren onder de indruk van de passie, het plezier en de technologische hoogstandjes die we die dag met trots hebben laten zien.

Kijk verder voor de sfeervolle beelden!

 

 

Lees meer

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be