Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Regenwaterafvoer hersteld zonder graaf- en breekwerk
Regenwaterafvoer hersteld zonder graaf- en breekwerk

Regenwaterafvoer hersteld zonder graaf- en breekwerk

03 Jul 2016

Uit camera-onderzoek van regenwater afvoer werd duidelijk dat  verschillende dichtingen defect waren, waardoor de afvoerleiding niet meer 100% waterdicht was. Vereniging van mede-eigenaars te Deurne met de handen in het haar... Vochtschades werden vastgesteld in diverse ruimtes van het appartementsgebouw.

Aangezien de ouderwetse manier van rioolherstel handen vol geld kost, tijdrovend is en bijhorende overlast voor de omgeving veroorzaakt, werd samen met Van de Velde geopteerd voor ‘relining’.

Deze constructieve techniek laat toe de bestaande afvoerleidingen te behouden en te voorzien van een volledig nieuwe binnenwand. Hoe deze techniek in zijn werk gaat? Een met kunsthars geïmpregneerde mat wordt rond een packer gewikkeld en tot op het schadepunt gebracht (spot repair). De packer is te vergelijken met een rubber ballon, welke opgeblazen wordt tegen het schadepunt. Van zodra de geïmpregneerde mat op het schadepunt zit, wordt de ballon weer afgelaten en verwijderd uit leiding. Wat overblijft, is een volwaardige afvoerbuis binnenin de bestaande kapotte afvoerleiding.

Voor dit project werden eerst alle inhangende dichtingen uit de regenafvoer weg gefreesd d.m.v. een freesrobot. Een grondige hoge druk reiniging zorgde voor een schone en vlakke buiswand zodat de relining met succes kon worden geplaatst.

Kortom, door deze renovatiemethode diende er, tot grote vreugde van de bewoners, niet meer gegraven of gebroken te worden, en wordt de levensduur van de bestaande leiding voor meer dan 50 jaar verlengd.
 



 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be