Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Lange afstand freesrobot overbrugt ruim 402 meter
Lange afstand freesrobot overbrugt ruim 402 meter

Lange afstand freesrobot overbrugt ruim 402 meter

01 Aug 2017

Hoezo verder?

Steeds op zoek naar optimalisatie en efficiëntie dat is onze missie. Klanten en hun toepassingen zijn onze inspiratiebron om onze grenzen te verleggen. De recente uitbreiding in het bereik van onze freesrobots is dan ook op zijn minst merkwaardig te noemen.

De meeste freestechnieken in de rioleringssector beperken zich tot een afstand van 150lm, daar er ongeveer op elke 50 meter afstand een toezichtput aanwezig is. Kortom niet noodzakelijk om lange afstanden te overbruggen met de ‘gewone’ riool freestechnieken.

Als we verder dan de rioleringssector kijken, zoals bijvoorbeeld in de sector infra, is dit natuurlijk een heel ander gegeven. Meterslange PE wachtbuizen worden ondergronds gelegd, waarbij lasnaden en obstakels een veelvoorkomend probleem vormen. (zie infra project Damme).

Van de Velde heeft ook voor deze ontwikkeling, diverse leveranciers samengebracht om hun technieken te integreren. Het resultaat? Een kleine freesrobot inzetbaar voor een leidingdiameter van 130 – 300mm en haar grote broer voor diameters van 200 tot 800mm, beiden voorzien van een camera ter begeleiding van de freeswerken.

Uniek aan deze freesrobots?
Als enige in de Benelux, maakt Van de Velde freestechnieken mogelijk tot op een afstand van 500 meter van de inspectieput, een ware doorbraak in de leiding freestechnieken! 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be