Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Renovatie van de riolering in de premetrokoker te Borgerhout
Renovatie van de riolering in de premetrokoker te Borgerhout

Renovatie van de riolering in de premetrokoker te Borgerhout

In het kader van het Masterplan 2020 met betrekking tot mobiliteit in de Antwerpse regio werd de premetrokoker onder de Turnhoutsebaan opnieuw in gebruik genomen. Door de aanleg van een nieuwe tramverbinding van bijna 7 kilometer werd het centrum van Antwerpen vanuit Wommelgem beter bereikbaar en na meer dan dertig jaar rijden er eindelijk trams door de slapende metrokoker onder de Turnhoutsebaan, beter bekend als de Reuzenpijp. Ondergronds werd station Zegel in gebruik genomen en kreeg het metrostation Astrid een volledige facelift.

Tijdens deze renovatiewerken werd ook het rioleringsstelsel grondig herbekeken. Van de Velde werd ingeschakeld voor diverse disciplines: het reinigen en inspecteren van de bestaande leidingen, het vastleggen van eventuele breuken of verzakkingen, de inzet van onze grondzuigwagens voor het wegzuigen/verwijderen van grotere obstakels, het wegfrezen van blokkades uit de leidingen door onze freesrobots en het herstellen van de vastgestelde probleempunten.

Tijdens dit project was het vooral belangrijk om alle omgevingsfactoren steeds in de gaten te houden: signalisatie was uiterst belangrijk om de veiligheid van de omwonenden en voorbijgangers te garanderen, er was voortdurend rijdend verkeer, en er dienden zeer grote afstanden overbrugd te worden met alle zuigslangen en toebehoren. Geen alledaagse klus!

Samen met Denys en De Lijn mochten onze medewerkers weer een steentje bijdragen, of beter gezegd wegzuigen of wegfrezen, en is de vernieuwde infrastructuur klaar voor duurzaam onderhoud.

Ook deze klus werd dus weer succesvol geklaard en stelde Van de Velde in staat mee te werken aan een betere mobiliteit en leefbaarheid in de hele Antwerpse regio.Laatste nieuws

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.
Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.

Omdat we bij Van de Velde altijd op zoek zijn naar nieuw talent, leek het ons een goed idee om de leidinginspecteurs in spé eens een bezoekje te brengen. Samen met onze inspecteur Nancy hebben deze leerlingen kennis kunnen maken met onze fascinerende technologieën en activiteiten met robots en camera's... want jong geleerd is oud gedaan!

Ben jij afgestudeerd en opzoek naar een leuke afwisselende job, kijk dan zeker eens op CaptainWork.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be