Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Inspectie van diverse rookgaskanalen
Inspectie van diverse rookgaskanalen

Inspectie van diverse rookgaskanalen

Een inspectie, reiniging of herstelling in een productieomgeving dient zorgvuldig te worden voorbereid en ingepland. Het tijdsvenster om deze werken uit te voeren is vaak beperkt tot een geplande shutdown en vraagt om een innovatieve en efficiënte aanpak. 

Materialen en mensen moeten in de startblokken staan om op de gewenste tijdstippen de nodige gegevens te verzamelen, reinigingen en/of herstellingen uit te voeren.  

Bij het inspecteren van diverse rookgaskanalen bij een industriële klant te Duffel werd dan ook zeer secuur en goed voorbereid te werk gegaan.  

De rookgasafvoeren werden vooraf gereinigd om obstructie van de robotcamera en vervuiling of beschadiging van de lens te voorkomen. Op die manier kunnen kwaliteitsvolle beelden worden geregistreerd en krijgt de klant een gedetailleerd en uitgebreid rapport van de toestand van het rookgaskanaal en een volledig rapport van eventuele probleempunten.  

Om deze inspecties uit te voeren beschikken wij over hoogtechnologische inspectiewagens, die uitgerust zijn met de meest recente hardware en software. De wagens zijn ook vrij compact, waardoor ze inzetbaar zijn in smalle doorgangen en kleinere ruimtes. De inspectiecamera wordt van op afstand bediend vanuit de inspectiestudie in de wagen en is voorzien van verschillende type camera’s. Voor de rookgasafvoeren bij deze klant worden explosieveilige camera’s ingezet.  

Onze inspecteurs zijn opgeleid om specifieke en kritische punten te herkennen, te registreren en te interpreteren. U mag dus ook na elke inspectie een uitgebreid analyserapport verwachten. Onze technisch verantwoordelijke bestudeert ook elk dossier om de nodige adviezen aan te reiken. En tot slot ontvangt u van onze customer service medewerkers een renovatievoorstel

Flexibiliteit en dienstverlening van A tot Z!Laatste nieuws

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.
Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.

Omdat we bij Van de Velde altijd op zoek zijn naar nieuw talent, leek het ons een goed idee om de leidinginspecteurs in spé eens een bezoekje te brengen. Samen met onze inspecteur Nancy hebben deze leerlingen kennis kunnen maken met onze fascinerende technologieën en activiteiten met robots en camera's... want jong geleerd is oud gedaan!

Ben jij afgestudeerd en opzoek naar een leuke afwisselende job, kijk dan zeker eens op CaptainWork.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be