Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding
Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding

Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding

Door de klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met uitzonderlijke periodes van droogte. Om de leveringszekerheid te verhogen, zijn Water-Link en Pidpa in 2020 een samenwerking gestart om te voorzien in voldoende infrastructuur voor het transport van ons drinkwater.

Door dit partnerschap kan vermeden worden dat de watervoorziening verder onder druk komt te staan, zoals dit de laatste jaren het geval was door de aanhoudende droogte in combinatie met structurele renovatiewerken en een torenhoog verbruik.

Voor één van deze samenwerkingsprojecten, m.n. de aanpassing van een collector voor het transport van drinkwater over een afstand van 9 km ter hoogte van Oelegem-Broechem, werd een beroep gedaan op onze reinigings- en inspectiediensten.

Van de Velde kon voor dit uitdagende project een aantal zeer gespecialiseerde technieken aanwenden: door middel van onze innovatieve frees- en inspectierobots konden afstanden tot 500 meter probleemloos overbrugd worden.

Ook onze cleaning operators mochten voor dit project de handen uit de mouwen steken: de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de leidingen was op zijn minst uitdagend te noemen. Het volledige traject bevond zich in het midden van een prachtig groene, bosrijke omgeving, waardoor de nodige aandacht werd besteed aan het veilig bereiken en betreden van de te reinigen leidingen en (beperkt aantal) toezichtputten.

Als VCA-gecertificeerd bedrijf konden wij echter ook op het vlak van veiligheid de verwachtingen van onze klant probleemloos inlossen.

Het spreekt voor zich dat wij als onderneming bijzonder trots zijn om op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame maatschappij en een beter klimaat!Laatste nieuws

PERS : Sterck Magazine : Drone Power… tijdsbesparing voor de klant, veiliger voor ons allen!
PERS : Sterck Magazine : Drone Power… tijdsbesparing voor de klant, veiliger voor ons allen!

Op een veilige manier moeilijk bereikbare plaatsen inspecteren, kostenefficiënt en tijdsbesparend! Maak kennis met onze Drone Technology en onze piloten!

Lees meer

Frees- en renovatiewerken in een privéwoning te Merksem
Frees- en renovatiewerken in een privéwoning te Merksem

Wat doet u als bezorgde bewoner als u al een tijdje met geurhinder kampt en een vermoeden heeft dat er misschien een lek aanwezig is in uw leidingen? Dan belt u Van de Velde!

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be