Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding
Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding

Innovatieve krachtenbundeling bij reiniging en inspectie van een 9 km-lange drinkwaterleiding

Door de klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met uitzonderlijke periodes van droogte. Om de leveringszekerheid te verhogen, zijn Water-Link en Pidpa in 2020 een samenwerking gestart om te voorzien in voldoende infrastructuur voor het transport van ons drinkwater.

Door dit partnerschap kan vermeden worden dat de watervoorziening verder onder druk komt te staan, zoals dit de laatste jaren het geval was door de aanhoudende droogte in combinatie met structurele renovatiewerken en een torenhoog verbruik.

Voor één van deze samenwerkingsprojecten, m.n. de aanpassing van een collector voor het transport van drinkwater over een afstand van 9 km ter hoogte van Oelegem-Broechem, werd een beroep gedaan op onze reinigings- en inspectiediensten.

Van de Velde kon voor dit uitdagende project een aantal zeer gespecialiseerde technieken aanwenden: door middel van onze innovatieve frees- en inspectierobots konden afstanden tot 500 meter probleemloos overbrugd worden.

Ook onze cleaning operators mochten voor dit project de handen uit de mouwen steken: de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de leidingen was op zijn minst uitdagend te noemen. Het volledige traject bevond zich in het midden van een prachtig groene, bosrijke omgeving, waardoor de nodige aandacht werd besteed aan het veilig bereiken en betreden van de te reinigen leidingen en (beperkt aantal) toezichtputten.

Als VCA-gecertificeerd bedrijf konden wij echter ook op het vlak van veiligheid de verwachtingen van onze klant probleemloos inlossen.

Het spreekt voor zich dat wij als onderneming bijzonder trots zijn om op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame maatschappij en een beter klimaat!Laatste nieuws

Onze experts… steeds paraat voor elke uitdaging!
Onze experts… steeds paraat voor elke uitdaging!

Het mag wat vaker gezegd worden: we zijn trots op onze medewerkers! Door weer en wind, en in de meest complexe omstandigheden, zorgen zij steeds voor een correcte uitvoering van hun activiteiten.

Lees meer

Word jij onze nieuwe leidinginspecteur?
Word jij onze nieuwe leidinginspecteur?

We presenteren met trots onze nieuwste inspectievoertuigen: drie nieuwe IVECO Daily wagens werden uitgerust met het iPEK International GmbH Rovion EX1 systeem, en met de Agilios EX1 duwcamera.

Een knap staaltje vakwerk! Heb jij zin om ons team van inspecteurs te versterken?

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be