Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje
Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje

Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje

Eind 2018 werd in Antwerpen ter hoogte van de Draakplaats gestart met de vernieuwing van het betonnen spoorwegviaduct. De metselwerkbogen werden gerenoveerd en er werden diverse werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de keermuren en het talud achter de Transvaalstraat.

Terwijl het verkeer op de spoorlijn gedurende de volledige renovatieperiode slechts 9 dagen onderbroken mocht worden, was het voor alle betrokken partijen een race tegen de klok om de toegekende opdrachten tot een goed einde te brengen.

Ook Van de Velde was van de partij voor het vrijmakenontstoppen en grondig reinigen van de historische brugafvoeren en aansluitende leidingen in de gewelven langs de watertorens van het viaduct. De reiniging werd voor bepaalde gedeelten gevolgd door een inspectie om schadepunten, die wateroverlast veroorzaakten, vast te leggen.

Na een grondige controle werden een aantal lekkages gedetecteerd in een gietijzeren leiding. Deze leiding werd door onze renovatiespecialisten hersteld door middel van de Brawoliner-methode.

Tijdens de werken werden verschillende van onze disciplines en voertuigen ingezet, waaronder onze hogedruk combi’s, inspectiewagens, frees- en renovatiewagens.

Met de nodige zorg en samenwerking kon het Van de Velde team meewerken aan dit historische project en de waterafvoeren in een modern jasje steken!Laatste nieuws

Neem een kijkje op onze jobsite!
Neem een kijkje op onze jobsite!

We hebben al onze openstaande vacatures bij Van de Velde-groep gebundeld op www.vandeveldegroep.be. Neem zeker eens een kijkje. Wie weet zit er wel een leuke functie voor jou tussen! 

Lees meer

Beste Wensen voor 2022!
Beste Wensen voor 2022!

Wij wensen al onze klanten, medewerkers, leveranciers en andere gewaardeerde partners een gezond nieuw jaar vol mooie, intense momenten met veel warmte, vrede & liefde!

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be