Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje
Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje

Historische waterafvoeren op de Draakplaats in Antwerpen in een modern jasje

Eind 2018 werd in Antwerpen ter hoogte van de Draakplaats gestart met de vernieuwing van het betonnen spoorwegviaduct. De metselwerkbogen werden gerenoveerd en er werden diverse werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de keermuren en het talud achter de Transvaalstraat.

Terwijl het verkeer op de spoorlijn gedurende de volledige renovatieperiode slechts 9 dagen onderbroken mocht worden, was het voor alle betrokken partijen een race tegen de klok om de toegekende opdrachten tot een goed einde te brengen.

Ook Van de Velde was van de partij voor het vrijmakenontstoppen en grondig reinigen van de historische brugafvoeren en aansluitende leidingen in de gewelven langs de watertorens van het viaduct. De reiniging werd voor bepaalde gedeelten gevolgd door een inspectie om schadepunten, die wateroverlast veroorzaakten, vast te leggen.

Na een grondige controle werden een aantal lekkages gedetecteerd in een gietijzeren leiding. Deze leiding werd door onze renovatiespecialisten hersteld door middel van de Brawoliner-methode.

Tijdens de werken werden verschillende van onze disciplines en voertuigen ingezet, waaronder onze hogedruk combi’s, inspectiewagens, frees- en renovatiewagens.

Met de nodige zorg en samenwerking kon het Van de Velde team meewerken aan dit historische project en de waterafvoeren in een modern jasje steken!Laatste nieuws

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.
Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.

Omdat we bij Van de Velde altijd op zoek zijn naar nieuw talent, leek het ons een goed idee om de leidinginspecteurs in spé eens een bezoekje te brengen. Samen met onze inspecteur Nancy hebben deze leerlingen kennis kunnen maken met onze fascinerende technologieën en activiteiten met robots en camera's... want jong geleerd is oud gedaan!

Ben jij afgestudeerd en opzoek naar een leuke afwisselende job, kijk dan zeker eens op CaptainWork.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be