Van de Velde

u bent hier

NL » Referenties » Herstellingswerken onder de fundering d.m.v. grondzuigtechnieken
Herstellingswerken onder de fundering d.m.v. grondzuigtechnieken

Herstellingswerken onder de fundering d.m.v. grondzuigtechnieken

Het indrukwekkende saunacomplex was bijna afgewerkt en werd in gereedheid gebracht om de laatste controles te doorlopen. Een ongeluk zit echter vaak in een klein hoekje, en in dit geval een korte bocht, want er werd tijdens de eindcontroles een lek ontdekt in een leiding Ø110, die zich onder een betonplaat van 1 meter dikte bevond. 

De uitdaging was dus om de plaats van het lek te kunnen bereiken om de leiding te herstellen.

Door de betonplaat boren was geen optie: enerzijds omdat de betonlaag 1 meter dik was, anderzijds omdat er door de betonplaat verscheidene pers- en nutsleidingen liepen. 

Omdat de leiding over de volledige lengte verschillende scherpe bochten en hoogteverschillen bevatte, was het niet mogelijk om de volledige herstelling te realiseren door middel van een liner. Het lek bevond zich ter hoogte van een vernauwd verbindingsstuk. 

Creativiteit en innovatie waren dus aan de orde! Van de Velde stelde voor om via een alternatieve toegang de locatie van het verbindingsstuk te bereiken en op die manier een herstelling van de beschadigde bochtenstructuur uit te voeren. 

Onze grondzuigtechnieken werden ingezet om veilig tussen de bestaande nutsleidingen grond weg te kunnen zuigen. Er werd op die manier een toegangsput gegraven langs de buitenmuur van het complex om van daaruit een horizontale verbinding te maken naar de te herstellen locatie. De horizontale lengte die overbrugd werd vanaf de buitenmuur tot aan de betreffende locatie onder de betonplaat was iets meer dan 3 meter. Samen met de projectleider en architect van onze klant werden de funderingsparameters en risico’s bestudeerd, waarna de werken veilig van start konden gaan. 

Nadat de toegangsput was uitgegraven, werd aansluitend een tunnel vrijgezogen, waarna onze operatoren zich via de tunnel naar het lek konden begeven. De bochtenstructuur werd door onze medewerkers snel en vakkundig integraal vernieuwd. De tunnel en toegangsput werden na voltooiing van de herstellingswerken stevig opgevuld met stabilisé en met Ergelit mortels geïnjecteerd zodat de integriteit van de funderingsstabiliteit volledig werd verzekerd. 

Een knap staaltje van innovatie en vakmanschap van onze medewerkers!Laatste nieuws

Neem een kijkje op onze jobsite!
Neem een kijkje op onze jobsite!

We hebben al onze openstaande vacatures bij Van de Velde-groep gebundeld op www.vandeveldegroep.be. Neem zeker eens een kijkje. Wie weet zit er wel een leuke functie voor jou tussen! 

Lees meer

Beste Wensen voor 2022!
Beste Wensen voor 2022!

Wij wensen al onze klanten, medewerkers, leveranciers en andere gewaardeerde partners een gezond nieuw jaar vol mooie, intense momenten met veel warmte, vrede & liefde!

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be