Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Verwijderen van urinesteen… een koud kunstje onder hoge druk!
Verwijderen van urinesteen… een koud kunstje onder hoge druk!

Verwijderen van urinesteen… een koud kunstje onder hoge druk!

03 Aug 2021

Door het havenbedrijf Antwerpen werden we uitgenodigd voor het verwijderen van urinesteen in 35 meter afvoerbuizen in het centrale dienstengebouw.

Wat is eigenlijk urinesteen?

Urinesteen kan men vergelijken met kalkaanslag. Kalk is echter maar één mineraal, terwijl urinesteen (of aanslag door urinesteen) meerdere minerale zouten bevat, die de leidingen en aansluitende sanitaire installaties (toiletten, lavabo’s e.d.) aantasten.

Als men deze aanslag niet regelmatig en/of tijdig verwijdert, kan het toilet verstopt raken. Langdurige ophopingen van urinesteen zorgen ervoor dat de sifon en achterliggende leidingen alsmaar verder dicht gaan zitten.

Vooral in openbare gebouwen, of plaatsen waar veel mensen intensief gebruik maken van de sanitaire voorzieningen, kan de aanwezigheid van kalk- en urinesteen na verloop van tijd voor ongemakken zorgen.

Zowel voor de gezondheid als voor het vermijden van problemen in de riolering is het dus van groot belang om urinesteen effectief te behandelen.

Hoe pakken we dat aan?

Voor het verwijderen van een hardnekkige ophoping van urinesteen, zoals hier het geval was, gebruiken we speciale freeskoppen, die robotgestuurd zijn en in combinatie met hogedruk de vervuiling effectief verwijderen.

Na het freeswerk worden de leidingen goed doorgespoten en grondig gereinigd... in perfecte staat om er weer een hele tijd tegenaan te kunnen!

De foto’s vóór en na geven een duidelijk beeld van de professionele aanpak door onze operatoren!

Meer weten of onmiddellijke actie nodig? Aarzel niet om onze medewerkers van planning & onderhoud te contacteren om uw periodiek onderhoud in te plannen op +32 3 488 37 40! 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be