Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Grondzuigwagen voor delicate reinigingswerkzaamheden
Grondzuigwagen voor delicate reinigingswerkzaamheden

Grondzuigwagen voor delicate reinigingswerkzaamheden

14 Jun 2018

Onze nieuwste aanwinst maakt het mogelijk om droge en natte materialen vacuüm te zuigen en ondergrondse structuren zoals leidingen, kabels, boomwortels,… ongeroerd te laten. Bovendien is deze krachtpatser multifunctioneel daar waar beperkte ruimte aanwezig is en/of waar materiaal op (risicovolle) locaties verwijderd moet worden, zoals bij het verwijderen van dakgrind. De 3V grondzuigwagen is zeer veelzijdig en inzetbaar in sectoren als grond-, water, spoor- en wegenbouw, leidingbeheer, railbeheer, maar ook precisiewerk en werkzaamheden in de industrie. Kortom een toepassing die niet langer kon ontbreken binnen de cleaning activiteiten van Van de Velde Pipe Inspections & Solutions.


Staaltje techniek
De zuig-graafmachine is een 3V veelzijdige Mercedes vrachtwagen met een zuigcapaciteit van 43 000 m³/uur, geschikt voor het opzuigen van een droge materialen en vloeistoffen. De grondzuigwagen heeft een container volume van 10 m³. De (3V) ventilator is de belangrijkste component, welke een enorme stroom van lucht creëert en op deze manier materialen opzuigt of vrij maakt. In de container zetten alle grote gronddeeltjes zich neer door het tot rust komen van de lucht en door rotatie. Via verschillende afscheidingskamers wordt de luchtstroom verder schoongemaakt en gedroogd. De gereinigde lucht wordt over een groot oppervlak via een geluidsisolatie-eenheid naar boven uitgestoten. Het opgezogen materiaal kan vervolgens gekiept en/of verwerkt worden.

Efficiënt en veilig
Deze vacuümtechnologie minimaliseert de impact op het milieu en waarborgt de operationele veiligheid van onze operators. Door technische accessoires zoals o.a. afstandsbediening kan er op een veilige afstand gewerkt worden, besloten ruimtes of moeilijk bereikbare plaatsen moeten niet meer betreden worden, er is geen blootstelling aan gevaarlijke stoffen en handenarbeid kan tot in het minimum beperkt worden. Voor Van de Velde een win-win binnen onze dienstverlening die tevens een snelle en kosten efficiënte oplossing biedt voor onze (potentiële) klanten.

... in onze fotogallerij enkele actiebeelden van deze 3V Suction Excavator 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be