Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Freeswerk voor sterke mannen en machines in Rumbeke
Freeswerk voor sterke mannen en machines in Rumbeke

Freeswerk voor sterke mannen en machines in Rumbeke

18 Jun 2021

Tijdens het bouwen van een nieuw appartement te Rumbeke kwam een deel van het spoelwater met cementgebonden materie vermoedelijk in de regenwaterontvanger terecht, waardoor er een blokkade ontstond in de rioolbuis.

Deze leiding Ø900 was voor 70 tot 90% geblokkeerd over een lengte van 25 lm.

Het ging om een zeer harde materie, die in grote brokken handmatig naar boven werd gebracht door onze operatoren. De grote, harde stukken, die afbrokkelden door de freeswerken of handmatig werden weggebeiteld, konden niet door de zuigdarm van de zuigunit opgezogen worden. Onze medewerkers kropen daarom in de leidingen, verwijderden de grote brokken en hielden daarnaast het nodige tempo aan om zoveel mogelijk cementgebonden materie los te frezen en op te zuigen.

Dit gebeurde steeds met de nodige aandacht voor veiligheid en gezondheid zodat er niemand gewond raakte en/of zaken werden beschadigd. In totaal werd iets meer dan 25 meter cementgebonden materie verwijderd, gemiddeld 2,5 tot 3 meter per dag.

Ondanks het feit dat de planning sterk beïnvloed werd door het slechte weer (hevige regenval), kon het project toch binnen de vooropgestelde termijn succesvol worden afgerond. Tijdens de eindcontrole kon vastgesteld worden dat de leiding weer volledig vrij was.

Een sterke prestatie neergezet door onze sterke mannen! 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be