Van de Velde

u bent hier

NL » Nieuws » Frees- en renovatiewerken in een privéwoning te Merksem
Frees- en renovatiewerken in een privéwoning te Merksem

Frees- en renovatiewerken in een privéwoning te Merksem

04 Feb 2021

U herkent het misschien: het water in het toilet komt omhoog, u merkt vaker dat er een onaangename geur heerst, het water in de lavabo’s of douches loopt niet meer vlot weg, u heeft misschien een lek vastgesteld in de kelder of technische ruimte. Problemen, die vaak kunnen opgelost worden door een ruimingsbedrijf of uw loodgieter, maar soms is er méér aan de hand. 

Zo nam ook een gezin uit Merksem contact op met ons zusterbedrijf, ’t Ruimerke, omdat men in eerste instantie dacht dat de septische put geruimd diende te worden. Tijdens de interventie door onze collega’s werd echter vastgesteld dat er een lek was in de leiding naar de straatriolering, dus Van de Velde schoot te hulp!  

Er werd een inspectie uitgevoerd zodat precies kon vastgesteld worden waar het lek zich bevond. Waarom eerst een inspectie? Tijdens een camera-onderzoek worden de nodige gegevens verzameld om de juiste herstellingsmethode te kunnen bepalen: diameters, lengtes, bochten, type materiaal waaruit de leiding is vervaardigd, toegangspunten, en zo meer.    

Op basis van het rapport werd vastgesteld dat de leiding kon hersteld worden door het plaatsen van een Brawoliner®, waardoor graaf- en/of breekwerken niet nodig zijn.

Hoe werkt het? Tijdens het renovatieproces wordt een flexibele textielvoering in hars gedrenkt en vervolgens met perslucht of water in de defecte leiding geplaatst. De BRAWOLINER® bekleedt de binnenkant van de leiding volledig en elimineert eventuele bestaande of mogelijke schade. Uitharding creëert een volledig nieuwe waterdichte leiding binnen de bestaande. 

De leidingen dienen echter wel eerst opgeruwd en glad gefreesd te worden zodat een optimale hechting van de liner kan gegarandeerd worden. Hiervoor werd in deze woning in Merksem onze freesrobot “Climbolino” gebruikt. 

Na deze herstelling kan ook dit gezin in Merksem weer een hele tijd gerust zijn. Van de Velde biedt namelijk een 10-jarige garantie voor het relinen van deze leiding. De verwachte levensduur van het materiaal bedraagt 50 jaar.

De beelden vóór en na tonen een verbluffend resultaat! Weer een tevreden klant! 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be