Van de Velde

u bent hier

NL » EXTRA » Veelgestelde vragen Freestechnieken

Veelgestelde vragen i.v.m. freestechnieken

 • Vanaf welke diameter kan er gefreesd worden?
  Robotgestuurd kan dit vanaf een diameter 85mm. Indien de leiding kleiner is, maken we gebruik van andere freestools of onze Ultra Hogedruk Unit.
 • Hoe lang duurt het om beton te verwijderen?
  Beton is meestal samengesteld uit meerdere substanties en is zeer duurzaam. De duurtijd voor het wegfrezen van beton is sterk afhankelijk van de densiteit en de hoeveelheid, alsook van de toegankelijkheid en het verloop van de leiding. Om een inschatting te maken, kan het zijn dat we eerst een testdag inlassen om voeling te krijgen met de materie. Op basis hiervan wordt een vermoedelijke tijdsduur meegedeeld.
 • Welke garantie zijn er dat obstakels verwijderd geraken?
  Onze freesrobots en tools zijn volhardend en hebben een sterk uithoudingsvermogen. Het motto van Van de Velde is 'never too much, never too hard'. Onze operatoren zullen er alles aan doen om obstakels kost wat kost, maar met de nodige nauwkeurigheid en oog voor veiligheid, te verwijderen. Elk obstakel kan verwijderd worden, enkel de tijdspanne blijft bij de start een onbekend element.
 • Blijft de leiding gespaard na freeswerken?
  Afhankelijk van het soort drager kan de leiding gespaard blijven door zeer gecontroleerd te werk te gaan. Indien het weg te frezen materiaal echter harder is dan de drager, bestaat de kans dat de leiding beschadigd geraakt. Deze beschadigingen kunnen achteraf gerenoveerd worden door middel van onze renovatietechnieken.

Laatste nieuws

Impressies van een geweldige VOKA Open Bedrijven Dag 2023
Impressies van een geweldige VOKA Open Bedrijven Dag 2023

Open Bedrijvendag 2023 was een groot succes! Talrijke geïnteresseerde bezoekers kwamen lang bij de vestiging in Lier om onze mensen en activiteiten beter te leren kennen. Jong én oud waren onder de indruk van de passie, het plezier en de technologische hoogstandjes die we die dag met trots hebben laten zien.

Kijk verder voor de sfeervolle beelden!

 

 

Lees meer

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be