Van de Velde

u bent hier

NL » EXTRA » Veelgestelde vragen Freestechnieken

Veelgestelde vragen i.v.m. freestechnieken

 • Vanaf welke diameter kan er gefreesd worden?
  Robotgestuurd kan dit vanaf een diameter 85mm. Indien de leiding kleiner is, maken we gebruik van andere freestools of onze Ultra Hogedruk Unit.
 • Hoe lang duurt het om beton te verwijderen?
  Beton is meestal samengesteld uit meerdere substanties en is zeer duurzaam. De duurtijd voor het wegfrezen van beton is sterk afhankelijk van de densiteit en de hoeveelheid, alsook van de toegankelijkheid en het verloop van de leiding. Om een inschatting te maken, kan het zijn dat we eerst een testdag inlassen om voeling te krijgen met de materie. Op basis hiervan wordt een vermoedelijke tijdsduur meegedeeld.
 • Welke garantie zijn er dat obstakels verwijderd geraken?
  Onze freesrobots en tools zijn volhardend en hebben een sterk uithoudingsvermogen. Het motto van Van de Velde is 'never too much, never too hard'. Onze operatoren zullen er alles aan doen om obstakels kost wat kost, maar met de nodige nauwkeurigheid en oog voor veiligheid, te verwijderen. Elk obstakel kan verwijderd worden, enkel de tijdspanne blijft bij de start een onbekend element.
 • Blijft de leiding gespaard na freeswerken?
  Afhankelijk van het soort drager kan de leiding gespaard blijven door zeer gecontroleerd te werk te gaan. Indien het weg te frezen materiaal echter harder is dan de drager, bestaat de kans dat de leiding beschadigd geraakt. Deze beschadigingen kunnen achteraf gerenoveerd worden door middel van onze renovatietechnieken.

Laatste nieuws

Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!
Van de Velde Pipe Inspections & Solutions gaat ‘The Extra Mile’!

Als innovatief bedrijf uit Lier zijn we al jaren dé pionier in leiding- en rioolinspectie, reiniging en herstelling. Met onze hyper uitgeruste en milieuvriendelijke inspectiewagenpark (waaronder de Iveco Daily (4 x 4) voorzien van een krachtige batterij en gevoed dmv zonnepanelen), biedt Van de Velde de mogelijkheid om inspecties uit te voeren op de moeilijkst bereikbare plaatsen.

Lees meer

Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.
Op zoek naar de leidinginspecteurs van de toekomst.

Omdat we bij Van de Velde altijd op zoek zijn naar nieuw talent, leek het ons een goed idee om de leidinginspecteurs in spé eens een bezoekje te brengen. Samen met onze inspecteur Nancy hebben deze leerlingen kennis kunnen maken met onze fascinerende technologieën en activiteiten met robots en camera's... want jong geleerd is oud gedaan!

Ben jij afgestudeerd en opzoek naar een leuke afwisselende job, kijk dan zeker eens op CaptainWork.

Lees meer

 

Van de Velde
Pipe Inspections & Solutions
Paaiestraat, 5
B-2500 Lier
Tel. +32 (0)3 488 37 40
info@vandevelde-inspections.be
www.vandevelde-inspections.be